Safnfræðsla

Hér er hægt að skoða fræðsluframboð og bóka heimsóknir á Árbæjarsafn. Fræðslan er öllum skólahópum að kostnaðarlausu, hæfir hverju skólastigi og tekur mið af aðalnámskrá.

Auðvelt að bóka!

Allar bókarnir fyrir öll skólastig og frístund fara nú í gegnum vefsíðu safnsins. Veldu fyrst viðeigandi skólastig og síðan fræðslu úr listanum með því að ýta á hnappinn BÓKA. Við það opnast upplýsingagluggi, skrollaðu niður og veldu dagsetningu og tíma og fylltu út umbeðnar persónuupplýsingar.  Mikilvægt er að hafa símanúmer kennara, eða skóla með ef eitthvað kemur upp á. Það er alltaf hægt að fara til baka og velja annað eða afbóka ef valið er vitlaus dagsetning.

Athugið bóka þarf alla hópa sem hyggjast heimsækja safnið, hvort sem þeir ætla sér að þiggja fræðslu eða ekki.

Nánari upplýsingar og leiðbeiningar: safnfraedsla@reykjavik.is

Árbæjarsafn: Föturnar hans Friðriks
Arbaer Open Air Museum Leisure activities

Fun & games

We provide educational games for groups who want to enjoy outdoor activities in a distinctive setting. Three games are available which are suitable for children of different ages: Colours and Shapes for 5‒9 year-olds; Fridrik's Buckets, for 6‒13 year-olds, and Life Without Mobile Phones, for 10‒13 year-olds. Please note that the games can be easily customized for both young people and adults.

Elementary School
Árbæjarsafn - Neyzlan
Arbaer Open Air Museum 12‒16 year-olds

Consumer Patterns – special offer on coach trips!

The NeyZlan exhibition sheds light on the rapid changes in consumption patterns in the 20th century. The aim of the visit is to focus on the individual consumption, waste and effects of man on the environment. Students work together on a group project promoting creative and critical thinking in a relaxed environment.

® Roman Gerasymenko
Arbaer Open Air Museum 8‒10 year-olds

Work to do!

Available as a field trip for those using the Komdu og skoðaðu íslenska þjóðhætti school book, this curriculum-based activity was designed to introduce students to what life was like in the old farming and fishing communities of Reykjavík. Students can engage in some seasonal work - inside or outdoors - such as hand-combing wool, sweeping, gathering firewood or water carrying.

Árbæjarsafn: Föturnar hans Friðriks
Arbaer Open Air Museum Leisure activities

Fun & games

High school
Árbæjarsafn að vori
Árbær open air Museum

Árbær Open Air museum

Árbær was an established farm well into the 20th century, and the museum opened there in 1957. Árbær is now an open air museum with more than 20 buildings which form a town square, a village and a farm. Most of the buildings have been relocated from central Reykjavik. Guided tours and introductions available in english.

Árbæjarsafn ® Roman Gerasymenko
Colleges

LÍKN-HOUSE - A multi-purpose educational centre for seminars and college exhibitions.

The LÍKN-house caters for various classes and student exhibitions in collaboration with schools and other museum-related parties. There's also an exhibition on the history of photography. Teachers are welcome to contact the museum's learning team to discuss how the facilities can be utilized.

University
Árbæjarsafn að vori